Mountain Chalet - Commercial

 

aspen, colorado

mountain chalet


The Aspen, Colorado Mountain Chalet commercial renovation project was the evaluation and design of the structure around three excavated lower level spaces. The existing primary structural system included an existing main level concrete slab on grade floors that needed to be supported, concrete and masonry walls and a spread footing foundation. Additionally, the analysis and load track of existing structure above that was modified, including the field verification and documentation of the existing structure. An additional counterfort brace was designed at the existing bearing wall surcharge load that was verified behind the proposed East basement wall. 

This project was completed together with Gibson Architects, LLC.


 
Mountain Chalet Pic 1.png
Mountain Chalet Pic 2.png
Mountain Chalet Pic 3.png
 
 

COMMERCIAL

Next Project →